Terug in de gordel van smaragd - Reisverslag uit Hwange, Zimbabwe van Jansen & Jansen - WaarBenJij.nu Terug in de gordel van smaragd - Reisverslag uit Hwange, Zimbabwe van Jansen & Jansen - WaarBenJij.nu

Terug in de gordel van smaragd

Door: Jansen & Jansen

Blijf op de hoogte en volg Jansen & Jansen

07 Januari 2025 | Zimbabwe, Hwange

Lieve familie en vrienden,

wij zijn terug in Indonesië, 14 jaar geleden was het alweer en aan de ontzettend lange reis (3 vluchten) was al te merken dat wij geen 20 meer zijn. Stram en moe kwamen wij aan in Makassar de hoofdstad van oost-Indonesië een stad met ca. 2 miljoen inwoners. Ook Wallie is ‘gereanimeerd’ kindje uit de buidel en op zich zelf net als bij zijn ‘gastgezin’ het geval is. Alleen is Wallie de 14 jaar ouder niet aan te zien.

onze eerste missie onze eerste ochtend toen wij wakker werden was roepies regelen. Wij waren met ons slaperige hoofd langs het geldwisselkantoor op het vliegveld gelopen en nu moesten we dat bekopen op zondag! Gelukkig vonden wij tegen een uitgestelde beloning een aardige jongen bereid ons naar het enige geldwisselkantoor te brengen die wel open was. Dus (nog) geen paniek over tegenstribbelende ATM’s of ingeslikte bankpassen hoera! Het genieten kon beginnen!

Een kijkje bij Fort Rotterdam een ‘souvenir’ van de Hollanders ten tijde van de koloniale overheersing, het eerste bordje overheerlijk Indonesisch eten en een thee en pisang goreng aan het strand van Makassar.

de volgende dag hebben wij een fietstocht gemaakt door het Maros district. Onwaarschijnlijk mooi! De tijd leek te hebben stilgestaan overal klonk nog Hello Mister was er een vriendelijke hand omhoog of een glimlach. En overal om ons heen de 1000 kleuren groen die de Gordel van Smaragd eer aan doen.

Vandaag gingen wij inkopen doen op de markt en met onze groenten, kruiden en verse tonijn met de pond over naar een klein eilandje waar wij kookles kregen. Tenminste dat was de bedoeling [e-1f61c] maar op diezelfde pond stond toevallig ook de loco burgemeester van Makassar met zijn delegatie ondertussen aan de praat heeft Gerry een lecture over Moso Bamboe gehouden, ook telefoonnummers uitgewisseld en nu wachten wij tot wij opgehaald worden door de limousine van de loco burgemeester met escorte naar het gemeentehuis alwaar wij zijn uitgenodigd voor een diner? Of Makassar heeft vele loco burgemeesters[e-1f602][e-1f602] waarschijnlijk en hopelijk dat laatste.

• 07 Januari 2025 - 09:14

Karin De Roo-Blauwhof: